Jim Bakkum wil niet meer ?jochie van Idols? zijn

5 september 2011, door trendwerk

Jim Bakkum wil afrekenen met zijn Idols-verleden. De zanger hoopt een andere kant van zichzelf te laten zien in de politieserie Seinpost Den Haag, dat zondag in première gaat op Nederland 3. “Ik wil het publiek laten zien dat ik allang niet meer dat jochie van Idols ben. Want ik weet dat veel mensen nog steeds dat beeld in hun hoofd hebben als ze mijn naam horen. Daar lig ik niet wakker van. Ik ben een stuk verder, anders had ik deze rol ook niet kunnen spelen“, zegt hij in Mikro Gids.
Bakkum werd tweede in het eerste seizoen van Idols. “Sinds die tijd ben ik erg veranderd. Ik ben veel verantwoordelijker, maar dat lijkt me ook logisch als je ouder wordt. Als ik nu terugkijk op de Jim van toen zie ik een jongen die, vooral in het eerste jaar, in een roes leefde. Wérd geleefd, want ik had natuurlijk geen idee.”

Jaren later is Bakkum nog steeds op tv, nu als politieagent in Seinpost Den Haag. Ter voorbereiding liep hij drie dagen mee met de politie. “Ik ben onder meer op patrouille geweest, al heb ik helaas geen arrestatie meegemaakt. We kregen schiet- en handboeienles, maar dat laatste kan ik nog steeds niet. Dat is echt moeilijk! Het klinkt simpel, iemand handboeien omdoen, maar meestal stribbelt de verdachte natuurlijk tegen.”

De actiescènes vond hij sowieso het moeilijkst. “Zoals het snel aan komen scheuren met de politieauto, uitstappen en dan van een natte grasheuvel afrennen terwijl je ook nog stoer en in je rol blijft. Als Jim was ik al vier keer onderuitgegaan in het natte gras en had ik het wellicht opgegeven, als Chiel moest ik meteen opstaan en verder.”

Seinpost Den Haag is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.