Jim Bakkum miste normale jeugd

3 augustus 2011, door trendwerk

(Novum) – Jim Bakkum miste een normale jeugd. De zanger en acteur brak al op 15-jarige leeftijd door dankzij Idols. Sindsdien staat hij in de schijnwerpers. "Het enige wat ik heb gemist is een normale jeugd", zegt Bakkum tegen het weekblad Nieuwe Revu. "Aan de andere kant: hier droomde ik vroeger van."

De jonge zanger vond het wel moeilijk om te gaan met critici. "Ik ben er nooit echt verdrietig om geweest, maar het raakte me wel." In het begin las de zanger ook veel internetfora. "Daar ben ik héél snel mee opgehouden. De meeste kritiek ging over de stem van de zanger. Ook Idols-jurylid Henkjan Smits kraakte het geluid van Bakkum.

"Ik moest meteen werken als een volwassene", aldus de zanger. "Het is onmogelijk om altijd maar goed te presteren als je stem nog in ontwikkeling is." Toch heeft de zanger nergens spijt van. "Ik ben trots dat ik bijna tien jaar na Idols nog kansen krijg: acteren, musicals en zingen."

En die kansen grijpt hij. Dit jaar is hij te zien in de tv-serie Seinpost Den Haag, speelt hij de hoofdrol in de musical Wicked en tussendoor maakt hij ook nog muziek.