Jennifer Ewbank haalt inspiratie uit kleine dingen

29 augustus 2011, door trendwerk

(Novum) – Jennifer Ewbank haalt voor haar liedjes inspiratie uit de kleinste dingen. De Voice of Holland-zangeres brengt op 21 oktober haar debuutalbum uit, waarvoor ze een nummer schreef over een boom.

Haar plaat krijgt de naam London Tree, naar het gelijknamige nummer. "Ik werd geïnspireerd door de puurheid en kracht van een boom in Londen", vertelt Jennifer aan Novum Nieuws. Volgens de zangeres ziet niemand de boom nog echt staan en gooien mensen hun afval ernaast op de grond. Voor Ewbank symboliseert de boom echter groei. "Hij groeit door het asfalt heen en om mij heen gebeurt en groeit ook van alles."

Hoewel Ewbank voor haar debuutalbum maar één nummer zelf schreef, hoopt ze voor een eventueel tweede album meer eigen nummers te maken. "Ik blijf sowieso schrijven", legt ze uit. "We hadden nu zoveel mooie nummers binnengekregen, dat ik mijn trots wel opzij wilde zetten."

Jennifers broer John, die teksten schrijft voor onder anderen Marco Borsato, helpt zijn zusje waar hij kan. "Hij is mijn grote, bezorgde broer. Hij laat me van mijn fouten leren", legt Jennifer uit. Zo vertelt hij wat ze beter wel en niet kan zeggen tegen de media en helpt hij haar bij het kiezen van liedjes.

Hoewel de zangeres de afgelopen tijd druk bezig is geweest met haar nieuwe plaat, werkt ze ook nog steeds als zang- en pianolerares. "Het is wel iets minder nu, maar ik kan het nog combineren."