Jandino Asporaat baalt van vergelijking Raymann

1 augustus 2011, door trendwerk

(Novum) – Jandino Asporaat is er niet blij mee dat hij gezien wordt als de nieuwe Jörgen Raymann. "Het lijkt daarmee net alsof er op de Nederlandse televisie geen ruimte is voor twee negers", vertelt Asporaat in Spits. Hij presenteert sinds twee weken zijn eigen talkshow De Dino Show.

"Zo van: komt er een neger bij? Nou, dan moet die andere weg. Er zijn driehonderd witte presentatoren, maar er is nooit iemand die zegt: hé, daar heb je de nieuwe Ivo Niehe."

Raymann is wel een voorbeeld voor Asporaat, al vergelijkt hij zijn humor meer met die van Chris Rock en Eddie Murphy. De Antilliaan stond in 2005 in de finale van het cabaretfestival Camaretten. Ook deed hij een keer mee met het televisieprogramma De Lama's. Hij stond met diverse eigen cabaretprogramma's in het theater.

Onder meer Jim Bakkum en X Factor-finalist Adlicious namen al plaats op de bank in de talkshow van Asporaat. Het programma wordt elke maandagavond uitgezonden en ondanks het late tijdstip merkt de komiek dat de show een succes is. "Na de eerste aflevering hoorde ik dat we op Twitter het meest besproken onderwerp waren. En wat er gezegd wordt is ook nog belachelijk positief!"