Jan Smit wil meedoen aan Eurovisie Songfestival

22 mei 2015, door Otto de Vries

ziet optreden op het Eurovisie Songfestival wel zitten. Dat heeft de zanger en Songfestival-commentator laten weten op Radio 10. Na jaren commentaar te hebben geleverd, zou Smit het ook wel eens willen proberen. “Ik heb volgend jaar 20 jaar ervaring op de bühne en ik denk vaak: hoe zou ik dat dan doen? Het is natuurlijk heel makkelijk dat ik al vijf jaar lang van de zijkant zeg wat er allemaal misgaat, dus vanuit dat opzicht zou ik het best een keer willen overwegen.

Toch moet er wel iets goeds liggen, benadrukt de zanger. “Ik zeg altijd maar: zodra je het juiste liedje hebt of ergens tegenaan loopt dat het moet zijn, dan moet je het zeker overwegen. Maar dat kan nu zijn maar ook over tien jaar.

Smit wil alleen gaan met een Engelstalig lied. “Het hangt van het liedje af. Als je op het juiste idee komt, wat internationaal sterk is, wat Engelstalig is en wat knalt, dan moet je het overwegen.

Een samenwerking met een top-dj zou volgens Smit wel leuk zijn. “Nederland staat bovenaan met de dj’s. Ik denk dat je dat moet combineren. Daar valt heus wel nog wat mee te bedenken.

Mediacourant