Jan Slagter prijst Albert Verlinde

4 maart 2013, door trendwerk

Jan Slagter is gek op Albert Verlinde. Hij kan goed met hem door een deur. Dat vertelt de baas van MAX aan VARAgids. Slagter kan hebben dat Verlinde soms kritisch is op MAX. “Albert is soms kritisch over ons, maar ik heb een goed contact met hem. Ik mag hem graag. Hij is óók iemand die kansen ziet, overal induikt. Want ook al is er concurrentie van Joop van den Ende, dan zegt Albert: ‘Maar dat kunnen wij ook! En we gaan het even anders doen!’ Dát is nou ook mijn mentaliteit.”

De omroepbaas ziet naar eigen zeggen ook altijd kansen. “Bij mij kan alles. Als ik mensen iets vraag en die beginnen met: ‘Dat kan niet’, hebben ze aan mij een heel kwaaie.”

Zo heeft Slagter zijn eigen omroepblad gelanceerd. “En dan gaan we echt niet hetzelfde doen als wat er al is. Het gaat helemaal niet over televisie en radio. Ja, alleen het spoorboekje, en dat wordt lekker duidelijk.”

Maar verder: over pensioenen, over de zorg, over de consequenties van de maatregelen van het kabinet. Maar ook: Hé, ik zie mijn kleinkinderen weer.”