Jan Mulder feliciteert concurrent Voetbal International

28 oktober 2011, door trendwerk

Jan Mulder, vaste gast in de talkshow Studio Voetbal, vindt het leuk dat concurrent Voetbal International vrijdag met de Gouden Televizier-Ring naar huis ging. Dat liet hij maandag weten in De Wereld Draait Door. Mulder feliciteerde zijn conculega’s. “Het is hen gegund. Ik heb in gedachten gestemd op Voetbal International. Die ene stem meer of minder, ja. Ik begrijp de kritieken erop niet echt. Dan hoor je deskundigen zeggen dat het een achteruitgang is van de prijs, tja.“
De analist vindt het niet erg dat Voetbal International meer de liefde van de kijker heeft. “De NOS heeft een taak in het leven, vindt de NOS zelf. Een opvoedende, dienende taak voor het publiek. Dat is serieus sportprogramma’s presenteren en ook bespreken misschien. Bij de commerciëlen is het meer vrijgevochten. Dat was met Barend & Van Dorp ook zo. Zij kunnen zich meer permitteren.”

Studio Voetbal wordt vaak omschreven als tuttiger dan Voetbal International. “Wij zijn niet tuttiger of zoiets, maar toch diep weg zit het er wel een klein beetje in dat de NOS serieuzer is. Het is gewoon leuker, dat Voetbal International. Dat komt ook door de persoonlijkheden. Zij beoefenen de kunst van de cross-talk. Geweldig, en dat in een sportprogramma.”

Hij kijkt graag naar Wilfred Genee en Johan Derksen. “Dat loopt als een tierelier en is prettig om naar te kijken, echt waar. Johan Derksen wordt bestempeld als een knorrepot, maar hij is een vrolijke noot in donkere tijden.”