Jan Kooijman voelt zich volwassen door RTL-contract

21 maart 2013, door trendwerk

Jan Kooijman voelt zich door zijn contract bij RTL een echte volwassen man. Dat vertelt de presentator in weekblad Story. De onzekere tijd na zijn vertrek uit Goede Tijden Slechte Tijden duurde niet lang. “Ik kreeg een rol in Verliefd op Ibiza en een vast contract bij RTL. Het was alsof ik mijn achttiende verjaardag vierde. Met dat contract voelde ik me ineens volwassen. En niet te vergeten: intens gelukkig. Ik doe nu alleen maar dingen die ik leuk vind!“, aldus de presentator.

Volgens Kooijman was zijn vertrek bij GTST best een een risico. “Natuurlijk ken ik mijn verantwoordelijkheid. Ik heb een vriendin en een dochtertje. Er moet brood op de plank komen. Maar dat is voor mij dus geen reden om door te gaan met iets dat mij niet blij maakt. Geluk mag niet van geld afhangen.”

Nu is het tv-talent in opperbest humeur. “Ik heb er geen spijt van gehad. Het soapritme was slopend. Soms was ik vijf dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig, en moest ik in het weekend mijn teksten leren voor de week erna. Het werd me teveel.”

Naast zijn rol als jurylid presenteert Kooijman voor RTL 5 momenteel het slecht bekeken programma Cheat On Me.