Jan Kooijman stopt met Goede Tijden Slechte Tijden

10 oktober 2011, door trendwerk

Jan Kooijman stopt met zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij stapt eind dit jaar uit de populaire RTL 4-soap om zijn horizon te verbreden. Dat heeft RTL donderdag laten weten. Kooijman is toe aan iets anders. “Na drie jaar GTST is het tijd voor nieuwe stappen. Er komt een nieuw programma aan eind dit jaar bij RTL 4, Sunday Nigt Fever, ik ben in gesprek over enkele formats, stel een leuke cd samen van jong talent en hoop in de nabije toekomst leuke en mooie rollen te kunnen spelen.“
GTST-producent Kennard Bos respecteert de beslissing van Kooijman. “We vinden het uiteraard heel jammer dat Jan heeft besloten de serie te verlaten, maar we begrijpen zijn keuze. Met het vertrek van Jan staan we wel weer voor een uitdagende missie, die wederom kansen biedt op veel nieuwe mogelijkheden.”

Op 12 februari 2009 maakte Kooijman zijn debuut in GTST als Danny de Jong. Sindsdien is hij steeds vaker te zien in andere programma’s van RTL, waaronder Ik Kom Bij Je Eten en So You Think You Can Dance. Binnenkort komt daar dus Sunday Night Fever bij, de opvolger van AVRO’s Op Zoek Naar.

De laatste draaidag van Kooijman is op 23 december. Zijn personage is dan nog tot begin maart te zien in GTST. “Hoe hij de serie gaat verlaten zal voorlopig een goed bewaard geheim blijven“, aldus RTL.