Jan de Hoop wil kijkers niet teleurstellen

29 november 2012, door trendwerk

Jan de Hoop is woensdag weer met het RTL Ontbijtnieuws begonnen, omdat hij zich schuldig voelde tegenover intimi en kijkers. Dat vertelt de presentator woensdag in De Telegraaf. Na een paar weken rust, is De Hoop terug. “Ik voel mij schuldig tegenover mijn collega’s die door mijn afwezigheid dubbele diensten moeten draaien, tegenover de kijkers die mij moeten missen en tegenover mijn moeder, die het sinds augustus zonder mijn vader moet doen. Ik wil niemand teleurstellen.

De rust was nodig om te vechten tegen zijn oververmoeidheid. Hij kreeg veel beterschapswensen, waaronder een kaart van ‘zomaar een gezin uit Zoetermeer’. “Ik heb gehuild bij het lezen van het verhaal op deze kaart. Van een familie die ik nog heb ontmoet, maar mij zo mist op televisie. Hier haal ik mijn kracht uit.”

Ze hoeven hem niet langer te missen. “Kijkers die het al drieëntwintig jaar leuk vinden om tegen mij aan te kijken, wil ik niet al te lang teleurstellen. Bovendien zou ik het vervelend vinden als mijn collega’s straks oververmoeid raken omdat ik het rustiger aan doe. Vandaar ook dat ik deze ochtend weer achter de desk ben geklommen.

Ik wil het zo graag nog een keer proberen.”