Jan de Hoop vindt hoge kijkcijfers bejaardenreis terecht

28 juli 2015, door Otto de Vries

Jan de Hoop, de ster van het RTL Ontbijtnieuws, vindt het meer dan terecht dat de kijkcijfers van het MAX-programma We Zijn Er Bijna maandagavond volledig door het dak gingen. Dat laat de 60-jarige presentator vandaag weten op Twitter. We Zijn Er Bijna, waarin een stel bejaarden wordt gevolgd tijdens hun reis door Griekenland, trok ruim 1,9 miljoen kijkers naar NPO 1. “We Zijn Er Bijna scoort een zeer verdiende 1.9 miljoen kijkers. Op naar de 2 miljoen. Heerlijke televisie“, zegt De Hoop.

De kijkcijfers van We Zijn Er Bijna zijn bijzonder hoog voor een programma dat in de zomer wordt uitgezonden. Maar liefst een derde van alle tv-kijkers op dat moment koos voor MAX.

Daar is MAX-baas Jan Slagter zelf ook content over, zei hij vanochtend op Radio 10. “Het is niet te geloven, hè. In de zomer wordt er gewoon minder televisie gekeken, maar als je een héél goed programma hebt, willen mensen wel kijken.

Het leuke van dit programma is dat het echt is en niet gescript. What you see is what you get. Er zitten ook geen BN’ers in. Dat wordt gewaardeerd en daar zijn we blij mee.

Mediacourant