Jacques d’Ancona baalt van uitblijven Musicalgala

13 augustus 2012, door trendwerk

Jacques d’Ancona baalt ervan dat het hem niet gelukt is om een uitgeklede versie van het Musical Awards Gala op de buis te krijgen. Dat zegt hij in Privé. Door een conflict ging het Musical Awards Gala dit jaar voor het eerst in dertien jaar niet door, en d’Ancona wilde met een alternatief komen, maar werd gedwarsboomd door theatermaker Albert Verlinde. “Helaas, mijn zomer is verduisterd. Het gaat ook niet meer gebeuren. Het had eind mei of begin juni moeten gebeuren.

In eerste instantie ging het Musical Gala niet door omdat enkele producenten overhoop lagen met het bestuur van de Stichting Musical Awards. “Toen heb ik hert initiatief genomen voor een kleinschalig gala. Daarbij ging ik, heel overzichtelijk, uit van slechts zes awards“, legt d’Ancona uit.

Hij had er alles voor over. “Omdat ik vind dat we het afgelopen jaar prachtige voorstellingen hebben gehad in de Nederlandse theaters, waarin sommige musicalsterren excellente prestaties hebben geleverd.”

Ik vind dat de producenten de belangen van hun sterren niet uit het oog moeten verliezen, en dus gewoon hadden moeten meewerken aan deze gelegenheidsprocedure.”