Jack van Gelder gezicht nieuwe tv-zender Ziggo Sport

3 november 2015, door Otto de Vries

Jack van Gelder wordt het gezicht van de nieuwe sportzender Ziggo Sport, die vanaf 12 november gratis te ontvangen is voor alle digitale Ziggo-klanten. Dat heeft de tv-aanbieder vandaag laten weten. Het zwaartepunt van Ziggo Sport, te zien op kanaal 14, ligt op de grote evenementen in de topsport aangevuld met een wekelijkse talkshow ‘Peptalk’ en sport gerelateerde films en documentaires. Voor méér sport wendt de kijker zich tot betaalkanaal Ziggo Sport Totaal, de nieuwe naam van Sport1.

De sportzender is een direct gevolg van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan dankzij de fusie van UPC en Ziggo. “De bundeling van de krachten maakt de lancering van Ziggo Sport nu mogelijk. We doen dit omdat we overtuigd zijn van de waarde van sport en entertainment voor onze klant”, zegt Ziggo’s CEO Baptiest Coopmans.

Ziggo Sport zal met name topsport-evenementen uitzenden. Zo kunnen Ziggo-klanten straks gratis rechtstreeks kijken naar voetbalwedstrijden als EK- en WK-kwalificatieduels en Spaanse competitieduels, de Formule 1 en NBA-basketbal.

Hetzelfde geldt ook voor belangrijke golf-, tennis- en atletiek evenementen. Daarnaast geeft Ziggo Sport ook ruim baan aan Nederlandse competities door live hockey- en basketbal topwedstrijden uit te zenden. De ambitie is om meer Nederlandse sporten live op het sportkanaal uit te zenden.

Jack van Gelder en Frank Evenblij worden de gastheren van het wekelijkse Ziggo Sport-programma Peptalk. Daarnaast wordt Van Gelder medepresentator van studio-uitzendingen rond live wedstrijden.

Van Gelder: “Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch! Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten hebben we een potentieel miljoenenpubliek.

Het mooie van de nieuwe Ziggo-sportzender is dat er naast internationale topsport ook veel aandacht komt voor Nederlandse sporten die vroeger een stuk minder aandacht kregen. Dat is niet alleen leuk voor de sportliefhebber, maar ook goed voor de Nederlandse sport die hierdoor de aandacht krijgt die het verdient.

De betaalde premiumzender Ziggo Sport Totaal biedt hetzelfde als voorheen Sport1. Het biedt veel keuze en bestaat uit zes kanalen, waaronder de 24/7 kanalen Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Klanten van Sport1 gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.

Ziggo Sport is vanaf 12 november in HD te zien op Ziggo-kanaal 14. Klanten hebben automatisch toegang tot kanaal 14.

Mediacourant: