Jaap Jongbloed verspreekt zich nooit

11 oktober 2012, door trendwerk

De makers van Het Mooiste Meisje van de Klas, dat donderdag weer begint, zijn bijzonder blij met Jaap Jongbloed als presentator. Dat vertelt regisseur Gabri Buytelaar in Televizier. Buytelaar had zich geen betere presentator kunnen wensen. “Jaap geeft vanaf dag één meer cachet aan het programma. Hij heeft een goede stem, staat los van de partijen, maar is bovenal een goede journalist. Jaap weet altijd de juiste vragen te stellen en daarmee mooie verhalen en emoties los te krijgen.

Jongbloed neemt bovendien de tijd voor de kandidaten, weet ze. “Eén aflevering kost ongeveer acht à negen draaidagen. Omdat Jaap vaak wat langer met het mooiste meisje optrekt, wordt de band tussen hen sterker, intenser. Dat zie je terug op tv.

Een vrouwelijke presentator had het volgens haar niet beter kunnen doen. “Vrouwen kunnen zich het meeste inleven en hebben het best luisterende oor. Ideaal in de voorbereidende fase. Maar een vrouwelijke interviewer in het programma zou, denk ik, minder goed werken.”

Kortom: ze wil nog jaren door met Jongbloed. “Ik heb Jaap in al die jaren nog nooit betrapt op een verspreking. Heel prettig. Als er iets over moet, komt dat bijvoorbeeld vanwege het licht.”

Het Moosite Meisje van de Klas begint om 20.30 uur op Nederland 1.