Jaap Jongbloed nog paar weken in EénVandaag

3 oktober 2012, door trendwerk

Jaap Jongbloed verwacht dat Bas van Werven eind oktober weer aan de slag kan als presentator van EénVandaag. Tot dan blijft hij te zien als zijn vervanger. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Eind augustus werd Jongbloed plotsklaps het vaste TROS-gezicht van de rubriek, toen Van Werven door een ongelukkige val een rugwervel brak. “Het is schipperen met de tijd. Voor Vermist hebben we reizen moeten verzetten. Ook voor de opnames van Het Mooiste Meisje zijn aanpassingen geweest.”

Jongbloed is de vaste vervanger van Van Werven. “Dan denk je dat het een paar keer kan gebeuren. Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik het meer dan 25 keer zou overnemen. Maar je hoort mij niet klagen. Ik heb tien jaar lang de voorganger, TweeVandaag, gepresenteerd. Het was wel een omschakeling, vooral omdat we vlak voor de verkiezingen zaten.”

De presentator kon direct worden ingezet. “Feitelijk was het een geluk bij een ongeluk dat de netmanager een gat had geslagen in het uitzendschema van Vermist . In augustus waren we op zender. Om onduidelijke redenen is er daarna een rustpauze ingelast tot eind oktober.”

Binnenkort kan Jongbloed weer diep ademhalen. “Bas herstelt goed. We hopen dat hij eind oktober weer aan het werk kan. Tot die tijd zal ik EenVandaag blijven presenteren.”