Irene Moors wil dagelijkse talkshow

22 augustus 2012, door trendwerk

Irene Moors zou het fantastisch vinden om een dagelijks praatprogramma te presenteren in de sfeer van die van haar Amerikaanse collega Ellen DeGeneres. Dat vertelt de tv-ster in dagblad AD. Moors koestert het als stille ambitie. “Mijn droom is om ooit in de voetsporen te treden van een vrouw waar ik veel bewondering voor heb: de Amerikaanse comediènne en talkshow host Ellen DeGeneres die de allergrootste sterren ongegeneerd het hemd van het lijf vraagt“, zegt ze.

Het RTL 4-gezicht ziet DeGeneres, die voortaan elke vooravond op de buis komt bij RTL8, als een voorbeeld. “De positieve en leuke manier waarop zij dat doet is voor mij zeker een inspiratiebron.

Ze is voorzichtig met het uiten van haar ambities. “Als je in Hilversum dergelijke ambities ventileert, gaat meestal je kop eraf. En het hoeft ook niet direct. Ik realiseer me dat het leven in fases verloopt. Dat geldt ook voor een tv-loopbaan. En misschien lukt het wel helemaal niet. Nederland heeft al showy praatprogramma’s en minder sterren dan er in de VS zijn.

Toch denkt ze dat er ruimte is. “Vroeger hadden we Catherine Keyl en Maya Eksteen. De productie van hun programma’s werd te duur, dus weken zenders uit naar buitenlands en goedkoper materiaal zoals Oprah en Dr. Phil. En Ellen DeGeneres natuurlijk.”

Overigens ziet Moors het voorlopig nog niet zitten. “Mijn man en kinderen vragen, in combinatie met mijn huidige tv-werk, al mijn aandacht en energie. Misschien lukt het als de kinderen meerderjarig zijn en de nog altijd succesvolle Life 4 You-formule ooit is uitgewerkt.”

Voorlopig is dat laatste nog niet het geval. Carlo en ik doen het na 13 jaar nog steeds met hetzelfde plezier.