Ilse DeLange wil opnieuw naar Eurovisie Songfestival

13 mei 2016, door Otto de Vries

Ilse DeLange ziet het best zitten om nóg een keer naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Dat bekent ze in een interview met NU.nl. DeLange werd in 2014 samen met Waylon tweede op het liedjesfestijn, een ongekende prestatie. Omdat ze het een beetje vervelend vond dat Waylon gelijkwaardig wilde zijn in hun duoschap, heeft ze de zanger nu ingeruild voor een ander: ene J.B. Meijers. “We grappen wel eens over het Songfestival: potverdorie, dat zouden we toch wel weer leuk vinden.

Bij een tweede deelname zou ze opnieuw met The Common Linnets gaan. “Of ik het solo zou aandurven? Ik durf alles. Het is niet een obstakel om alleen te gaan, maar nu ligt de focus bij The Common Linnets, zoals iedereen weet.

DeLange is momenteel in Stockholm om Douwe Bob te supporten bij het liedjesfestijn. “Als ik kijk hoe nu de tendens is en wat er met ons is gebeurd, dan hou ik de deur op een kier“, zegt ze over een tweede deelname.

En dat terwijl ze het liedjesfestijn jarenlang heeft afgeslagen. “Voor we ja zeiden met The Common Linnets, werd ik elk jaar gepolst. Er is een aantal artiesten dat standaard gevraagd wordt en ik zat ook in die poule. Ik stond op de mailinglijst.

Elk jaar had ik zoiets van: ‘Nee, nee, nee!’ Je kreeg een stempel, een stigma, en ik stond niet achter de manier waarop Nederland toen omging met het Songfestival.

Nu is dat wel anders. “Het is fijn dat die kentering is gekomen, dat is begonnen bij Anouk

Mediacourant: