Hugo Borst wil nooit meer in De Wereld Draait Door

2 juli 2012, door trendwerk

Hugo Borst moet er niet aan denken om ooit nog op te treden als tafelheer in De Wereld Draait Door. Dat vertelt hij aan Weekend. Borst, die vroeger wel tafelheer was, vindt dat de grote mond te vaak overheerst in de VARA-talkshow. “Het probleem vind ik dat daar allemaal mensen komen die zo graag hun mening willen geven, ongeacht of ze verstand van zaken hebben of niet. Daar wil ik niet langer deel van uitmaken, dus zul je me niet meer als tafelgast zien“, zo laat hij weten.

Toch was Borst recent nog te zien in DWDD. “Onlangs ben ik wel weer een keer geweest, maar dat was louter om het programma Andere Tijden Sport een zetje in de juiste richting te geven. De makers daarvan hebben een aantal prachtige programma’s in de aanloop naar het EK Voetbal gemaakt, die het verdienen om door zoveel mogelijk mensen bekeken te worden. Als ik ze daarbij enigszins van dienst kan zijn, doe ik dat graag.”

Begin 2011 stopte Borst met al zijn tv-werk vanwege een dreigende burn-out. “Ja, dat klopt. Ik voelde aan alles dat ik iets moest doen voor het echt te laat zou zijn. De energie vloeide met de dag meer uit mijn lichaam en ik zat mezelf in de weg, het werd te veel voor me. Op dat moment zat er voor mij niets anders op dan met een aantal dingen te stoppen.”