Honderd aanmeldingen Boer Zoekt Vrouw Internationaal

26 juli 2016, door Otto de Vries

De redactie van Yvon Jaspers heeft 100 aanmeldingen ontvangen voor het tweede seizoen van Boer Zoekt Vrouw Internationaal. Daaruit zijn vijf kandidaten geselecteerd. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Boer Zoekt Vrouw, ‘s lands meest bekeken amusementsprogramma, stelt de vijf boeren op zondag 28 augustus voor. Het gaat om boeren ‘met zeer uiteenlopende karakters, verschillende landen, totaal andere bedrijven’. “En met één overeenkomst: alle vijf hunkeren ze naar de liefde.”

De boeren variëren in leeftijd van begin 20 tot in de 50. De een moet zijn eerste stappen op liefdespad nog zetten, de ander heeft een huwelijk achter de rug. Sommigen zijn samen met hun ouders geëmigreerd, anderen hebben in hun eentje huis en haard verlaten omdat de omstandigheden in het buitenland beter zijn.

Yvon Jaspers: “Het waren bijzonder afwisselende reizen die we hebben gemaakt. We gingen van arm naar rijk en van storm naar hitte. Wat zo mooi is, is dat we natuurlijk naar de plekken gaan waar het voor boeren paradijselijk is. Niet naar de grote steden, zeker niet naar de toeristische plaatsen, maar juist naar de ruimte en naar de vrijheid.”

Boer Zoekt Vrouw Internationaal wijkt af van de reguliere editie. De vijf boeren die zich voorstellen aan het publiek worden gedurende de hele reeks gevolgd, er valt niemand af.

Ze ontmoeten tien briefschrijfsters tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dagdate en vervolgens gaan de drie vrouwen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier leren ze elkaar steeds beter kennen.

Hoe het de boeren vergaat in hun zoektocht naar de liefde is begin 2017 te zien als het vervolg van de serie op tv komt.

De laatste reguliere Boer Zoekt Vrouw sloot in maart 2015 af met 4,3 miljoen kijkers. Voor die serie hadden zich 400 boeren aangemeld.

 

Bron mediacourant: