Het Goede Doel maakt debuut op piratenfeestje

1 november 2012, door trendwerk

(Novum) – Het Goede Doel is dit jaar voor het eerst van de partij tijdens een Mega Piraten Festijn. Ook Armand en Toontje Lager staan voor het eerst op het affiche van het muziekfestijn. "Het is een leuke verbreding van onze formule", vindt organisator Eddy Mensink.

Tijdens het Mega Piraten Festijn, dat in december voor de vierde keer neerstrijkt in het Gelredome, komt dit jaar met twee bijzondere blokken. In het eerste staat Nederlandse muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig centraal. Op dat podium staan onder anderen Het Goede Doel, Armand en Toontje Lager. "Ze zingen allemaal hun grootste hits uit die periode", licht de organisatie toe.

Het tweede blok kreeg de titel 444 jaar Nederlandse Polonaise. Onder anderen Ria Valk, Arie Ribbens en De Deurzakkers klimmen op het podium. "Samen zijn de artiesten 444 jaar", licht Mensink de naam van het podium toe. "En ze zorgen nog steeds voor een echte carnavalsfeer."

Het Mega Piraten Festijn, dat zich het grootste meezingfeest van Nederland noemt, heeft wederom een groot aantal populaire Nederlandse artiesten gestrikt. Onder anderen Jan Smit, Koos Alberts, Lee Towers en Anita Meyer staan 15 december in het Gelredome. Met het muziekfeest in het Arnhemse stadion sluit het Mega Piraten Festijn het seizoen af, de afgelopen maanden vonden zeven piratenfeesten plaats.