Henny Huisman heeft ‘nieuwe The Voice’ bedacht

21 augustus 2012, door trendwerk

Henny Huisman is er heilig van overtuigd dat hij met zijn nieuwe tv-idee Kill The Band de nieuwe The Voice of Holland in handen heeft. Dat vertelt hij dinsdag in het AD. Huisman heeft de rechten vastgelegd bij de notaris. “Het positieve onderbuikgevoel dat ik over Kill The Band heb, is vergelijkbaar met mijn eerdere successen, de Playback- en Soundmixshow. Ik weet honderd procent zeker dat het format een hit wordt. Het moet heel raar lopen als dit niet de nieuwe The Voice wordt.” 

De tv-maker heeft het format nog niet aangeboden aan Hilversum. “Als ze erover horen, komen ze vanzelf wel. Ik ben niet iemand die met iets goeds, een lumineus idee dat aan mijn eigen brein is ontsproten, gaat lopen leuren. Zeker in dit geval niet. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat ik met deze unieke programmaformule goud in handen heb.

Superband

In Kill The Band draait het om de zoektocht naar een nieuwe Nederlandse superband met internationale doorbraakpotentie. In vijf afleveringen treden steeds vijf door het productieteam geselecteerde en reeds bestaande bands op. Een publieksjury en vakjury bepaalt welke van de vijf bands door mag.

Daarna komt de verrassing. “De winnende band incasseert een welverdiend applaus, maar mag absoluut niet in de huidige samenstelling door naar de finale. Na de euforie volgt namelijk een knap staaltje deceptie. Want de publieks- en vakjury mogen het mes zetten in de oorspronkelijke groepsbezetting en deze aanvullen met talenten uit de afgevallen acts.

Pleidooi

De band hoeft dat echter niet te pikken. “Iedere band neemt een vertrouwenspersoon mee die, gekleed in toga, via een advocaatachtig pleidooi, moet verdedigen waarom een bandlid toch vooral moet blijven. De ‘bandadvocaat’ komt letterlijk in het beklaagdenbankje te staan.”

Uiteindelijk heeft de vakjury het laatste woord. “Die bepaalt in deze muzikale ‘rechtszaak’ de uiteindelijke bezetting van de band die doorgaat naar de finale waarin nog eens zo’n heftige herselectie plaatsvindt.

Huisman wil de show zelf presenteren. “Omdat ik het televisiemaken vreselijk mis. Dit format wordt mijn flitsende comeback.”