Henny Huisman geeft Kill the Band niet op

27 november 2012, door trendwerk

Hoewel John de Mol niets ziet in zijn ‘gouden tv-idee’ en de kritiek erop niet van de lucht was, geeft Henny Huisman het door hem bedachte tv-format Kill the Band niet op. Dat vertelt de voormalig tv-ster in Weekend. Huisman kondigde zijn idee groots aan als de nieuwe The Voice, maar er werd weinig enthousiast op gereageerd. Hij gelooft er nog steeds in. “Kill the Band ligt momenteel in optie bij een goed productiehuis dat meer muziekprogramma’s maakt“, vertelt de presentator nu.

Hij heeft het over FTV Producties, producent van onder meer De Beste Zangers van Nederland en Nick & Simon: The American Dream. Zij gaan kijken of ze wat zien in de tv-show, waarin bands die internationaal willen doorbreken tegen elkaar strijden, maar niet door mogen in de huidige bezetting.

Huisman trekt zich niets aan van de kritiek op het format. “Boze tongen beweerden dat geen band eraan mee wilde doen, maar het tegendeel is waar.”

Verder is het niet zo dat het format bands definitief uit elkaar haalt. Dat is alleen  voor het programma. De prijs moet je delen met je bestaande band.