Henkjan Smits voelt zich gepasseerd door SBS 6

10 april 2012, door trendwerk

Henkjan Smits vindt het teleurstellend dat SBS 6 hem niet gevraagd heeft voor de muziekshow De Vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen. Dat geeft hij toe in het AD. In Kroonjuwelen bepaalt een panel met daarin onder meer Angela Groothuizen wat hét kroonjuweel van de Nederlandse popmuziek is. “Het geeft te denken dat ik voor Kroonjuwelen ben gepasseerd. Toch ken ik geen persoonlijke frustratie. Wel denk ik: een gemiste kans voor de zender, want ik had iets toegevoegd.

Smits heeft zich oprecht verwonderd. “Eerlijk is eerlijk, ik was verbaasd dat ik niet ben gevraagd. Dat programma is me op het lijf geschreven. Ook Het Beste Idee van Nederland past blijkbaar niet langer bij mij. Daar ben ik van afgehaald. Ik was er nog niet klaar mee. Maar goed, Het Beste Idee blijkbaar wel met mij.”

Hij wil de zender graag weer boven het miljoen helpen en liet eerder weten uit te kijken naar de samenwerking met de nieuwe eigenaar John de Mol. “Ik heb hem nog niet gesproken, jammer. Maar ik kan me voorstellen dat hij eerder bezig is met het overeind krijgen van de zender, dan met de toekomst van Henkjan Smits.”