Henkjan Smits vindt nieuwe SBS 6-talentenjacht te gek

16 oktober 2012, door trendwerk

Henkjan Smits vindt de nieuwe SBS 6-talentenjacht The Next Popstar als muziek in de oren klinken. Dat vertelt het tv-jurylid, die vorige maand nog brak met de zender, aan dagblad Metro. The Next Popstar wordt een talentenjacht in pure vorm, zoals het ooit begon met Idols. “Idols was de ultieme kijk in de keuken van een talentscout. In The Voice gaat het om artiesten die een collega zoeken. Te gek dat SBS tien jaar na de eerste Idols de oorspronkelijke vorm met echte audities weer laat zien.”

Zolang het maar geen afzeik-tv wordt, hoopt Smits. “Ik hoop dat ze juryleden kiezen die oprecht met een talent willen werken. En als ze mij ervoor vragen… Ik sta niet te popelen, het hangt af van de andere juryleden. Maar als Jerney, Eric en Edwin meedoen, oooh, dan ben ik er meteen bij!”

Jerney Kaagman, Eric van Tijn en Edwin Jansen waren Smits’ collega’s bij Idols. “Ik denk dat een Idols-achtig programma wel weer kan. Nederland is weer toe aan audities die niet goed verlopen. Die zag je in Idols en dat had natuurlijk wel z’n charme“, vindt Van Tijn.

Van Tijn vindt het idee om nog een keer mee te doen ‘leuk’, en Edwin Jansen sluit zich daarbij aan. “Als ik weer voor de jury gevraagd wordt en Henkjan en Eric doen ook mee, dan wil ik daar best over nadenken. Mits het goed gemaakt wordt, natuurlijk.

Tot slot sluit ook Kaagman niets uit. ““Ik hou me er niet niet zo mee bezig. Ik ben 65 en ben met heel andere dingen bezig. Ik heb destijds vier seizoenen gedaan en dat was heel zwaar. Ik heb me een slag in de rondte gewerkt. Of ik weer in de jury zou gaan zitten? Dat ligt eraan of ze een leuk voorstel doen.