Henkjan Smits schrijft SBS niet af

22 juni 2012, door trendwerk

(Novum) – Henkjan Smits sluit niet uit dat hij dit najaar weer bij SBS te zien is. De presentator, die met een aantal komieken voor RTL het programma Mannen van een Zekere Leeftijd maakt, praat nog met SBS. Dat vertelt Smits donderdag aan het AD.

"De zender is in zwaar weer, maar dat is juist het moment waarop je allerlei interessante, mooie programma's kan lanceren", vindt Henkjan. "Ik weet nog niet welk programma ik ga doen en ik kan altijd nee zeggen, maar wat mij betreft keer ik zeker terug op tv bij SBS."

Smits uitte eerder dit jaar nog kritiek op de familiezender omdat hij zich gepasseerd voelde. Henkjan was graag betrokken geweest bij het programma De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen. "Ik was verbaasd dat ik niet ben gevraagd. Dat programma is me op het lijf geschreven."

Begin deze maand werd duidelijk dat Smits weer een programma voor RTL gaat maken, Mannen van een Zekere Leeftijd. Smits verwierf landelijke bekendheid als juryvoorzitter van Idols, dat in 2002 voor het eerst bij RTL te zien was.

Een dergelijke talentenjacht ziet Henkjan overigens niet zitten voor het nieuwe seizoen bij SBS. "Als het maar niet de zoveelste kopie is van Idols", zegt hij over een eventuele nieuwe show voor SBS.