Henkjan maakt zich geen zorgen over toekomst bij SBS

13 februari 2012, door trendwerk

Henkjan Smits maakt zich geen zorgen over zijn tv-carrière, nu SBS 6 geen programma voor hem klaar heeft liggen. Dat vertelt de presentator in weekblad Party. Smits staat nog tot en met 2014 onder contract bij het tv-station. “Ik hou uiteraard met alles rekening, maar ik maak me geen zorgen. Ik zou ook kunnen denken: ‘Stel dat ik ooit een keer ziek wordt.’ Maar of ik dan een leuk leven heb. Maar laat ik voorop stellen dat ik liever een speler ben die op het veld staat“, vertelt hij.

Er was een tijd dat Smits niet van de buis af te slaan was. “De afgelopen jaren gaf ik antwoord op vragen van journalisten die daarna aan mij vroegen: ‘Heb je het nu over Het Beste Idee van Nederland?’ Toen ik dat bevestigde, zeiden ze tegen mij dat ze een vraag stelden over ‘Word ik rijk?’ Ik had zo veel programma’s door elkaar lopen.

Wat dat betreft, is een pauze volgens Smits misschien wel goed. “Ik denk dat het niet alleen voor mij, maar ook voor de tv-kijkers lekker is om Henkjan Smits even wat minder op tv te hebben. Ik ben niet iemand die zegt: ‘Er staan spannende dingen op de planning waar ik nog niets over mag zeggen.’ Ik meld me pas weer op het moment dat ik zekerheid heb over wat ik allemaal ga doen.”

Hij is niet teleurgesteld in SBS. “Ik vind het chic van de zender dat ze, niet alleen bij mij maar ook bij al mijn collega’s, programma’s zoeken die ècht passen bij het karakter van de presentator en bij SBS 6.

SBS 6 bevestigt geen programma te hebben voor Smits. “In het voorjaar komen er weer nieuwe programma’s waarvoor we presentatoren nodig hebben. Of er dan plek is voor Henkjan Smits is nog niet duidelijk omdat we op dit moment met al onze presentatoren in gesprek zijn“, zegt een woordvoerder.