Helga van Leur vindt zichzelf niet beter dan anderen

7 januari 2013, door trendwerk

Hoewel Helga van Leur vorige maand weer werd uitgeroepen tot beste weervrouw van het land, voelt ze zichzelf niet beter dan andere tv-collega’s. Dat vertelt ze aan VARAgids. Het is volgens Van Leur niet zo dat ze zich nu opeens beter vindt dan bijvoorbeeld Willemijn Hoebert van de NOS. “Beter? Anders! We hebben in Nederland zo’n tien weermannen en –vrouwen. Bij de NOS is alles wat strakker, Piet Paulusma gaat heel losjes te werk en ik zit daar tussenin“, zo vertelt ze.

Van Leur probeert niet te stijf te zijn. “Ik schrijf bijvoorbeeld nooit mijn teksten uit en hou een spontaan praatje. Dan sluipt er weleens een taalfoutje in – dat is dan míjn talent – maar daar heb ik dan een kritisch publiek voor dat me corrigeert. Zo word ik al jaren met enige regelmaat gebeld door een oud-redacteur van het AD – de man is dik in de 80.”

Toch is ze wel blij met de verkiezing. “Intomart GfK hield een peiling en daarin scoor ik kennelijk goed, haha. Nee, ik probeer het weer zo uit te leggen dat het voor iedereen te begrijpen is. Ik wil de kijkers als het ware meenemen en probeer dan ook vanuit diezelfde kijker te denken.”

Overigens weet ik dat bijvoorbeeld piloten en schippers ook tot mijn vaste publiek behoren“, besluit de ster van het RTL Weer.