Helga van Leur niet boos op RTL om vergeten jubileum

29 mei 2017, door Otto de Vries

Helga van Leur is er niet boos over dat RTL haar jubileum als weervrouw was vergeten. Dat vertelt de meteorologe, die deze week bekendmaakte na twintig jaar te stoppen als tv-weervrouw, vandaag in het AD. Van Leur onthulde in april in RTL Late Night dat ze zelf maar gebakjes was gaan uitdelen op de redactie, omdat ze in die maand precies twintig jaar bij RTL zat. “Ik vind wel dat je een feestje moet vieren. Ze doen het niet voor jou, dus dan doe je het zelf wel“, gaf ze aan in de talkshow.

Dat RTL niet met gebak kwam, neemt Van Leur de zender niet kwalijk, zegt ze nu. “Nee joh, dat was een misverstand. Ik ben niet in vaste dienst bij RTL dus ik sta niet geregistreerd in de systemen die aangeven hoe lang je er werkt. Ik dacht gewoon leuk mijn collega’s te trakteren en besloot in een gekke bui mijn eigen hoofd op wat bonbons te zetten. RTL gaf me een enorme bos bloemen, het was heel lief allemaal.

Haar vertrek heeft dan ook niets te maken met een eventueel verstoorde verhouding met RTL, benadrukt ze. “Ik kwam in tijdnood. En ik kom altijd zo blij van een lezing terug! Die ben ik meer en meer gaan geven de laatste tijd. Het is fantastisch als mensen zo geboeid naar je luisteren. Ik wil me nog meer in de psychologie van klimaat en duurzaamheid verdiepen.

Als het aan Van Leur ligt, verdwijnt ze niet helemáál van de buis. “Misschien maak ik nog eens een populair wetenschappelijk tv-programma. Daar hoop ik wel op.”

Eerst moet ik dit emotionele afscheid een plekje geven. Sommige collega’s waren bijna in tranen toen ze het nieuws hoorden. Maar misschien is het nu wel tijd om voor meer vrijheid een sprong in het diepe te wagen. Al vind ik het doodeng. Ik heb straks geen garanties meer.”

Bron Mediacourant.