Heb vertrouwen in je eigen talenten

21 april 2015, door Otto de Vries

Annemarie begon als alleenstaande moeder en is nu een succesvolle zakenvrouw; belegger, investeerder, auteur en eigenaar van een eigen tijdschriftenuitgeverij. Wil je net zo succesvol worden? Voor VROUW heeft zij enkele tips op een rij gezet om je carrière een boost te geven.

  1. Heb vertrouwen in je eigen talenten en capaciteiten: een opleiding (of het gebrek daaraan) hoeft geen belemmering te zijn in de zoektocht naar een baan die bij je past.
  2. Kun jij jouw kwaliteiten opsommen? Grote kans dat je ze zelf niet allemaal scherp op je netvlies hebt. Ga er eens voor zitten en zet op een rij waar je echt goed in bent.
  3. Stel jezelf niet afwachtend of afhankelijk op. Niet naar je leidinggevende, niet naar je (ex-)man en ook niet naar je collega’s. Ga zelf aan de slag om veranderingen waar te maken.
  4. Wees niet te bescheiden bij het formuleren van je wensen over je salaris, een te volgen opleiding of een verandering van functie. Als je zelf niet duidelijk bent in het stellen van eisen, dan zullen ze ook nooit ingewilligd worden.
  5. Ga solliciteren, ook al past de functie niet bij je achtergrond of ervaring. Maar door brieven te sturen en op gesprek te gaan, leer je wat de markt vraagt. Daar kun jij dan beter op inspelen.
  6. Just do it. Steek je vinger op als zich een interessante mogelijkheid bij je huidige werkgever voordoet. Niet denken, ‘ze weten wel dat ik er ben’, maar gewoon formuleren waarom jij perfect bent voor deze functie en jezelf aanmelden.
  7. Denk in alternatieven. Zorg dat je altijd een ‘plan B’ hebt. Als je baan ophoudt wat ga je dan doen? Alleen al het hébben van een plan B maakt je zelfverzekerder en daardoor voel je je minder kwetsbaar.

In het VROUW magazine week 12 helpt Annemarie een aantal vrouwen om succesvoller door het leven te gaan. Zij beantwoordt vragen van de vrouwen en gebruikt daarbij enkele van de bovenstaande tips. Handig!

Bron de Telegraaf: