Hart van Nederland newsier geworden

19 november 2012, door trendwerk

Sandra Schuurhof denkt dat Hart van Nederland er sinds haar aantreden flink op vooruit is gegaan. Het is journalistieker geworden. Dat vertelt de presentatrice in Veronica Magazine. Hart van Nederland is volgens haar kwalitatiever dan ooit. “Het was al een goed bulletin, maar het kon wel een aardige moderniseringsslag gebruiken. Die solo-presentatie is een stuk newsier. Wij proberen het nieuws persoonlijker te maken, een toevoeging te zijn op het bestaande nieuws.”

Bij RTL Nieuws had Schuurhof een heel andere denkwijze. “Mijn oog was ook op het buitenland gericht. Nu moet ik leren me meer te focussen op Nederland. Ten opzichte van andere zenders heeft SBS 6 daarin een voorsprong. Daar zijn ze het gewend om zo te denken, als een tweede natuur stelselmatig vanuit de visie van de Nederlander het nieuws vertalen.”

De concurrentie houdt dat volgens Schuurhof nauwlettend in de gaten. “Je ziet dat RTL en NOS ook die kant op gaan, dus het is zaak voor ons om dat voor te blijven.”

Met de komst van Sandra Schuurhof, moesten vertrouwde Hart-gezichten als Cilly Dartell de koffers pakken. “Iedereen weet dat die beslissingen los van elkaar genomen zijn. Het is heel naar dat er afscheid genomen moest worden van drie presentatrices en ik kan me voorstellen dat mensen dat onterecht vonden.”

Het is immers een populair programma mede dankzij hen. Maar die beslissing heeft niets met mij te maken. Ik zou er heel ongelukkig van worden als ik daar invloed op gehad zou hebben.”