Harm Edens wil Dit Was Het Nieuws niet te vaak op tv

5 maart 2012, door trendwerk

Harm Edens vindt het belangrijk dat zijn programma Dit Was Het Nieuws niet te vaak op televisie komt. Dat vertelt hij aan BN DeStem. Het is volgens Edens niet goed om maandenlang uit te pakken met zijn tv-show. “We zijn nooit lang op tv, maximaal twaalf afleveringen per jaar. Als je het mondjesmaat toedient, dan blijft het lekker. De komende zes weken werken we met zijn allen op het scherpst van de snede. Als we twintig afleveringen zouden maken, gaat het op een kunstje lijken“, zegt hij.

Dit Was Het Nieuws kent een strak format, met veel ruimte voor improvisatie. “De gasten moeten zich schikken in een maatpak. Dat is het risico van meedoen. We vragen de gasten omdat ze ergens voor staan. We vragen ze om hun kijk op het leven en het nieuws. We selecteren de gasten niet op hun gevoel voor humor.”

John de Mol is de opvallendste gast van dit seizoen. “De komst van John de Mol is wel opmerkelijk te noemen. Ik ken hem al heel lang. Hij is fanatiek, schijnt avonden lang te kunnen mens-erger-je-nieten. Hij wil vast winnen. Hij heeft een enorme visie op entertainment en televisie, maar ik heb hem al heel lang niet betrapt op een interessante mening over het nieuws.”

Volgens Edens kan De Mol best nog verbaasd zijn dat alle improvisatie in Dit Was Het Nieuws echt is. “Veel op televisie wordt voorgekookt. Maar bij ons is alles hartstikke echt. Alleen mijn tekst wordt voorbereid.