Hans van Breukelen gruwelt van VI Oranje

11 juni 2012, door trendwerk

Hans van Breukelen moet er niet aan denken om dit jaar opnieuw aan te schuiven in de EK-talkshow VI Oranje. Dat zei de oud-keeper vrijdag op Radio 1. Twee jaar geleden had Van Breukelen een fikse aanvaring met analist Johan Derksen in het tv-programma, en dat is hij nog niet vergeten. “Ik ga daar niet meer zitten. Het is hun programma, dus je bent figurant. Er wordt toch niet naar je geluisterd, want Derksen heeft per definitie al een mening over je. Dan heeft het geen nut.“ 

Van Breukelen walgt van Derksen. “Ik vind dat Derksen ver grenzen overschrijdt en mensen te pas en te onpas gewoon kwetst. Gijp vind ik super. Daar geniet ik van. Ik vind die Genee ook een absolute topper. Dat is de enige die echt hard werkt.”

Verder vind ik het een satirisch amusementsprogramma en zo moet je ernaar kijken. Het beste is dat Johan zelf zegt: ‘Ik neem mezelf niet serieus, laten de mensen mij ook niet serieus nemen.’ Daar slaat hij volgens mij precies de spijker op de kop.”

De oud-keeper kijkt wel naar de RTL 4-show. “Ik zap af en toe wel eens en dan hoop ik dat ik Gijp weer een leukere opmerking zie maken, maar wat Johan zegt...”