Hans Kazàn verbijstert Eva Jinek

20 juli 2017, door Otto de Vries

Illusionist Hans Kazàn heeft tv-ster Eva Jinek dinsdagavond compleet verbijsterd in haar talkshow op NPO 1. Hij deed een gedachte-experiment met de presentatrice en slaagde daar erg goed in. Dat was te zien in de uitzending van Jinek. Kazàn beweert gedachten te kunnen lezen en Jinek wilde de proef op de som nemen. Hij vroeg haar een getal van één tot en met zes in gedachten te nemen en een dobbelsteen naar dat getal te draaien, zonder dat iemand de dobbelsteen kon zien.

Daarna moest Jinek de getallen één tot en met zes opnoemen. Kazàn gokte daarop dat ze het cijfer zes in gedachten had en dat bleek te kloppen. Jinek: “Hoe dóe je dat, Hans! Hoe doe je dat! Ik heb nog op mijn stem gelet!”

Kazàn: “Het is inderdaad een combinatie van op het geluid letten, namelijk de manier waarop iemand wat zegt. Je kunt het ook zien aan de expressie.”

Daarna probeerde Jinek het nóg een keer, met het getal vier. En ook die wist hij te raden. “Hans, ik heb ze neutraal gelezen, dat kan niet! Je zit in mijn hoofd te kijken. Ik vind het een beetje eng worden.

 

Bron: Mediacourant.