Hans en Rene gieren om kijkcijfers VI

13 mei 2013, door trendwerk

Hans Kraay jr ligt met René van der Gijp in een deuk om de hoge kijkcijfers van hun praatprogramma Voetbal International op RTL 7. Dat vertelt de voetbaldeskundige in VARAgids. Kraay en Van der Gijp vinden de hoge scores soms ongelooflijk. “Op dinsdagochtend belt hij soms: ‘Hoe is het mogelijk hè Hansie, dat er gewoon weer meer dan 900.000 mensen naar die onzin van ons hebben zitten luisteren. Want wat waren we weer slecht hè. Hansie, 900.000!’“, vertelt hij. 

Met Wilfred Genee belt hij niet. “Haal het niet in je harses om op te schrijven dat-ie hier ook maar één bak koffie kan krijgen. Never nooit. Hij komt het oprijpad nog niet op. Maar hij is zó slim.

Genee laat zijn gasten altijd hun moment pakken, weet hij. “En du moment dat het even voort dreigt te kabbelen, dat er geen spektakel is, dan: halve meter naar voren en Hans het bloed onder de nagels vandaan halen.”

Met Johan Derksen heeft hij meer. “We geven elkaar een half uur voor de uitzending een hand. ‘Hé Hansie’, zegt hij dan. Dan zie ik aan zijn ogen dat hij het leuk vindt dat ik er ben. Dat is genoeg, ik hoef geen koffie met hem te drinken.