Hanneke Groenteman coachte Özcan Akyol

12 juni 2017, door Otto de Vries

Özcan Akyol werd tijdens de voorbereiding op zijn eigen NPO 2-programma De Neven Van Eus bijgestaan door onder meer Hanneke Groenteman. Dat verklapt hij in de VARAgids. De Neven Van Eus is het eerste programma dat Akyol zelf presenteert en om te kijken of hij dat wel kan, maakte producent Skyhigh TV eerst wat proefopnames. Hij ging met een hele cameraploeg op pad in Amsterdam. “Blijkbaar waren ze tevreden. Want ik hoefde het niet nog een keer te doen“, vertelt hij.

Hij moet in De Neven Van Eus echter meer doen dan presenteren alleen. “Er was natuurlijk nog wel een ander dingetje: interviewen. Ook dat had ik nooit eerder beroepsmatig gedaan. Ik heb weliswaar een studie Journalistiek afgerond, maar om nu te zeggen dat we daar de fijne kneepjes van het vak leerden… Nee.”

Daarom besloot omroep NTR hem naar een professional te sturen. “De NTR stuurde me naar het huis van Hanneke Groenteman, waar ik aan haar keukentafel de basistechnieken leerde.”

Haar belangrijkste tips: ‘Jij bent niet belangrijk en doe alsof je dom bent.’ Voor de rest had ik de indruk dat Hanneke mij een vervelend joch vond, maar dat kan onzekerheid zijn.”

Uiteindelijk heeft Akyol De Neven Van Eus op comfortabele wijze opgenomen. Het is een mooie serie geworden. “Maar of ik na deze serie nog naar Turkije kan afreizen om hen te zien? Dat vraag ik me oprecht af.

Bron: Mediacourant.