Halve finale X Factor trekt 1,3 miljoen kijkers

6 juni 2011, door trendwerk

(Novum) – Talentenjacht X Factor blijft veel Nederlanders boeien. Ondanks het goede weer stemden vrijdagavond 1,33 miljoen kijkers af op de halve finale van de zoektocht naar zangtalent. Voor de uitslagshow bleven 1,08 miljoen mensen op. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Zangeres Rochelle en de groep Adlicious wisten zich te plaatsen voor de finale. "Iedereen vecht zo hard voor zijn droom. Ik vind het geweldig dat we in de finale staan, maar ik gun het iedereen", zei een geëmotioneerde Jordy, lid van Adlicios. Rolf en Sim'Ran vielen met de ontknoping in zicht af.

X Factor legde het qua kijkcijfers af tegen het achtuurjournaal, dat trok vrijdagavond 1,53 miljoen kijkers. Van der Vorst Ziet Sterren, dat tussen de liveshow en de uitslagshow van X Factor wordt uitgezonden, trok 1,14 miljoen kijkers en staat daarmee op de derde plek. Presentator Peter van der Vorst is in zijn nopjes met de cijfers. "Voor het eerst dit seizoen in de top drie", jubelt de presentator via Twitter. "Wederom: bedankt voor het kijken."