Guus Meeuwis en Tiesto Ereburgers van Brabant

23 november 2011, door trendwerk

(Novum) – Guus Meeuwis en dj Tiësto zijn dinsdag uitgeroepen tot Ereburgers van Brabant. Meeuwis kreeg tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis de Erepenning van de provincie Noord-Brabant uitgereikt uit handen van de Commissaris van de Koningin Wim van de Donk.

Tijs Verwest, oftewel dj Tiësto, kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Hij sprak zijn dank uit door middel van een videoboodschap. Naast Meeuwis en Verwest mag ook de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers zich voortaan Ereburger van Brabant noemen.

"Tiësto, Guus en Gerard hebben ieder op hun eigen manier in de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan de muzikale wereld van Brabant", vertelt Van de Donk. "Zij hebben de stoot gegeven tot een vernieuwing van house, techno, het populaire lied en het Brabantse lied."

Dj Tiësto werd geëerd omdat hij begon achter draaitafels op feesten in Breda en vervolgens uitgroeide tot een internationaal zeer succesvolle dj. Meeuwis bracht cd's uit als Groots met een Zachte G en gaf meerdere concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. Ook brengt hij een ode aan zijn provincie in het nummer Brabant.