Groot amusement SBS 6 dik onder het miljoen

7 januari 2013, door trendwerk

Het groot amusement van SBS 6 is zaterdag onder de grens van één miljoen kijkers gebleven. Sterren Dansen op het IJs begon om zeven uur met 692.000 kijkers, waarna De Grote Vakantie Show 760.000 kijkers noteerde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor begrippen van SBS 6 hebben de shows best aardig gescoord. Met de behaalde scores was het tv-station zaterdag de derde zender van het land, jarenlang de vaste plek voor de in moeilijkheden verkerende zender.

Sterren Dansen op het IJs met Gerard Joling en Tess Milne is dit seizoen voor het eerst in de vooravond te zien. De kick off was op nieuwjaarsdag wel op prime time. Dat werd met 869.000 kijkers de minst bekeken kick-off ooit.

De score van De Grote Vakantie Show ligt in lijn met de kijkcijfers van De Lijf Show, het eerste programma dat Marc-Klein Essink voor SBS 6 maakte. Essink blijft de zender daarmee zeer aardige kijkcijfers bezorgen.

Hoewel de kijkcijfers voor SBS 6-begrippen redelijk goed zijn, is de vuistregel voor veel tv-makers dat een groot programma op een grote zender minstens een miljoen kijkers moet scoren.

De grote winnaar op zaterdag was de André van Duin-show Animal Crackers, dat na een jarenlange afwezigheid 1,8 miljoen kijkers trok op Nederland 1. De nummer twee op prime time was de première van de Gooische Vrouwen-film met 1,7 miljoen kijkers op RTL 4.

Direct na Animal Crackers trok De Beste Zangers van Nederland met Jan Smit 1,1 miljoen kijkers, terwijl Jack Spijkerman direct na Gooische Vrouwen 1 miljoen kijkers trok met Wat Vindt Nederland.

Nederland 1 was zaterdagavond de grootste zender van het land, RTL 4 de nummer twee.