Gordon ziet carriere in VS voor Aliyah uit Hollands Got Talent

29 augustus 2011, door trendwerk

Sinds afgelopen vrijdag zoemt er één naam rond voor de overwinning van Holland’s Got Talent: Aliyah, een 11-jarig meisje die op velen een verpletterende indruk maakte met een nummer van Jennifer Hudson: And I’m Telling You. En hoewel de eerste internationale doorbraak van een Nederlandse talentenjachtwinnaar nog moet komen, weet Gordon het zeker. “Een onwaarschijnlijk stemgeluid. Dit gaat de hele wereld over. Amerika zal op zijn grondvesten schudden van zo’n talent”, tekent het AD vandaag op.

Ook jurylid Patricia Paay zegt ‘totaal weggeblazen’ te zijn. “Ongelofelijke commentaren”, zegt tante Audrey in de krant. “Maar terecht, want Aliyah heeft geschiedenis geschreven.”

Het zijn nog al wat over de top lovende woorden voor het meisje dat door televoting naar de finale ging. Tijdens de liveshow afgelopen vrijdag werd ze door dees of geen zelfs al de winnares van de 2011-versie genoemd.

Nou, toch maar even het filmpje teruggekeken. Veel stemacrobatiek. Daar kunnen sommige zangeressen mee imponeren, kijk naar Beyonce, Joss Stone of Christina Aguilera. Wie dat ook maar een beetje onder de knie heeft, maakt al snel indruk. Zoals Aliyah. Maar je moet er ook van houden. Zelf zou ik nog geen nummer kunnen uitluisteren. Verder zal ik niet ontkennen dat Aliyah talent heeft, maar met haar 11 jaar schort het nog wel aan stembeheersing en tekstinterpretatie. Ik zie dit meisje vooral soundmixen, maar daarvoor is ze misschien beter op haar plek in My Name Is…

Afijn, het aandoenlijke, popperige voorkomen van Aliyah gaat haar vast ver brengen in de finale. En dan krijgt Holland’s Got Talent mogelijk toch weer een zangtalent als winnaar, waar de makers dit jaar vooral inzetten op een niet-vocaal talent. Nederland laat zich niet altijd sturen.