Gordon wil voor Zwitserland naar Songfestival

5 oktober 2012, door trendwerk

(Novum) – Gordon gaat met zijn Los Angeles, the Voices proberen namens Zwitserland mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. De Zwitserse televisie houdt elk jaar een open inschrijving en daar had de zanger wel oren naar.

"We dachten: voor Nederland is het gewoon een bekeken zaak, want Anouk gaat zo goed als zeker", legde Gordon donderdagavond uit in RTL Boulevard. "Wij hebben drie liedjes opgenomen die geschikt zijn", zegt de zanger, die eerder met De Toppers roemloos ten onder ging op het Eurovisie Songfestival.

Gordon heeft de nummers Wild White Horses, Change is Gonna Come en Guiding Light geschreven, die vanaf zaterdag online zijn te beluisteren. Met het liedje dat de meeste stemmen krijgt van het Nederlands publiek melden de heren zich bij de Zwitserse tv.

Eind oktober wordt bekend of Gordon en Los Angeles, the Voices het schoppen tot de finale van het Zwitserse Nationaal Songfestival, dat 15 december plaatsvindt. De grote finale van het Eurovisie Songfestival vindt 18 mei plaats in Zweden.