Gordon roept Adlicious uit tot winnaars X Factor 2011

23 maart 2011, door trendwerk

X Factor zit nog in de X Campus, maar de winnaar van 2011 staat nu al vast volgens jurylid Gordon. Hij riep gisteren de groep Adlicious uit tot de winnaars, na een subliem optreden met Fireworks van Katy Perry. “Jullie zijn de winnaars van X Factor 2011. We kunnen wel stoppen, hou maar op”, aldus het jurylid dat bekend staat het hart op de tong te hebben. Gordon verraste in de uitzending verder veel kijkers door de Amerikaanse Daniel Landers naar huis te sturen, ten faveure van Tim.
Het laatste gedeelte van de X Campus kent drie afleveringen (gisteren eindelijk weer de moeite waard na heel wat saaie afleveringen) waarin telkens elk jurylid één act bekendmaakt die door mag naar de liveshows. Gisteren zijn naast Adlicious (groepen) en Tim (jongens) ook Pyke (26+) en Tania Christopher (meisjes) door gegaan. De eerste liveshow is op 8 april.

Adlicious verrast in X Factor met sprankelende optredens, enorme professionaliteit, flexibiliteit en diversiteit. Het trio deed eerder mee aan de Britse X Factor, kwam daar tot het bootcamp en sneuvelde. Het avontuur heeft ze wel veel ervaring opgeleverd, zowel in het meedoen aan een tv-programma als in het beter worden als artiest.

Overigens ben ik het wel met Gordon eens. In X Factor 2011 zitten zeker veel talenten, maar ik zie (nog) niemand met genoeg potentie om eind mei ook artiest te zijn. Op Adlicious na. Ze beschikken over alle facetten en zijn tegelijkertijd niet zo doorsnee, maar lijken iets eigenzinnigs te hebben. Toch wel een vereiste voor een lange houdbaarheidsdatum na een talentenjacht.