Gordon benaderd voor overstap naar SBS 6

7 november 2011, door trendwerk

Gordon is door John de Mol gevraagd om over te stappen naar SBS 6. Dat zei de entertainer zondag in Kwestie van Kiezen. De Mol is sinds kort de nieuwe eigenaar van SBS en wil de zendergroep uit het slop trekken. Toch is Gordon naar eigen zeggen loyaal aan RTL 4. “Ik was vorige week bij hem. Hij zegt: ‘Zeg maar tegen Erland (Galjaard, RTL 4-directeur, red.) dat ik je heel graag wil hebben.’ Wat moet ik daar nou mee? Ik ben heel loyaal. Vooral aan Erland“, aldus de zanger.
Wat ook meespeelt, is dat de vriendschap tussen Gordon en De Mol enige tijd onder spanning heeft gestaan. “Een goede vriend, maar wel een die me heeft laat vallen als een baksteen vorig jaar. We hebben het hele The Voice-verhaal gehad. Ik moest op televisie terughoren dat Martijn Krabbé het ging presenteren. Niet dat ik dat wilde, maar John vroeg aan mij of ik dat wilde doen!”

Niet correct, vindt Gordon. “Dan denk ik: is het dan zo’n grote moeite om elkaar te bellen na zo’n lange verstandhouding? We zijn toch volwassen mensen? We zitten in dit vak en weten allebei hoe het werkt. Soms zit het mee en soms zit het tegen. We hebben elkaar daar over gesproken vorige week en het is bijgelegd. Life goes on.”