Glennis, Ruud, Stacey en Xander in jury SBS 6-show

27 december 2012, door trendwerk

Glennis Grace, Ruud de Wild, Stacey Rookhuizen en Xander de Buisonjé vormen de jury van het nieuwe tv-programma The Next Pop Talent, dat op 16 februari in première gaat op SBS 6. Dat heeft de zender donderdagochtend bekendgemaakt. Tijdens deze talentenjacht zal het viertal op zoek gaan naar hét nieuwe zangtalent van Nederland. “Zij letten hierbij niet alleen op de zangkwaliteiten, maar ook de performance telt zwaar mee“, legt een woordvoerder uit.

Iedereen die is overtuigd van zijn of haar talent mag meedoen. “Het enige dat nodig is, is wat moed en het doorstaan van de klok; 60 seconden in de auditieronde, 90 seconden tijdens de bootcamp en 120 seconden in de live shows en finale.”

In de studiovloer zit een speciale klok die aftelt zodra de deelnemer start met zingen. “Maar dit overleven is nog niet zo makkelijk! Elk jurylid heeft namelijk een hendel welke hij of zij kan overhalen tijdens alle rondes.”

Daarmee geeft het jurylid aan dat het optreden niet goed genoeg is om door te gaan naar de volgende ronde. “De speciale klok kleurt van groen naar rood in vier stadia, iedere keer als een jurylid de hendel overhaalt.”

In het uiterste geval kan dit ertoe leiden dat een kandidaat de show onmiddellijk moet verlaten. “Maar doorstaat de deelnemer alle rondes en zingt deze ook tijdens de finale de concurrentie van het podium, dan staat er een super prijs te wachten: een platen-, management- en boekingscontract met singlereleases, dus een droomstart van een zangcarrière.”

De afgelopen weken hebben zich al ‘duizenden kandidaten’ aangemeld voor The Next Pop Talent. De audities zijn nog in volle gang en men kan zich nog aanmelden.