Glennis Grace verovert ook Single Top 100

12 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Nog meer succes voor Glennis Grace. Nadat ze afgelopen week al de eerste plaats beklom in de iTunes-lijst, lukt het haar nu ook in de Single Top 100. Haar cover van Volumia's Afscheid komt nieuw binnen op 1.

Glennis barstte nadat ze het nieuws over haar succes hoorde in huilen uit. "Ik jank nu de hele tijd. Zoveel emoties in een keer", twitterde ze met trillende handen. "Jongens het is echt zo nu. Ik heb hem de nummer 1!"

De Amsterdamse bracht het nummer ten gehore in het tv-programma De Beste Zangers van Nederland. Vanwege de lovende reacties werd de uitvoering toegevoegd aan de afspeellijsten van verschillende radiostations en uitgebracht als download, met als gevolg een nummer 1-hit.

Afscheid is niet de eerste single die dankzij het TROS-programma de bovenste plaats in de Top 100 behaald. In het najaar van 2009 lukte het Thomas Berge al met een cover van Gordons Kon Ik Maar Even bij Je Zijn.

Glennis Grace's succes in de Single Top 100 betekent dat de Amerikaanse zangeres Alexis Jordan haar eerste plaats kwijt is. Haar single Happiness zakt naar plek twee. De Britse zangeres Adele bezet plaats drie en vier met respectievelijk Set Fire to the Rain en Rolling in the Deep. Haar album 21 voert net als vorige week de Album Top 100 aan.