Glennis Grace moest platenmaatschappij dwingen

20 mei 2011, door trendwerk

(Novum) – Het had niet veel gescheeld of het succes van Glennis Grace was aan haar neus voorbij gegaan. De 32-jarige zangeres moest haar platenmaatschappij dwingen om haar versie van Afscheid, die te horen was in het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland, uit te brengen.

Naar eigen zeggen ontplofte haar inbox nadat de bewuste uitzending op tv was te zien. "Ik ging naar m'n platenmaatschappij en zei: heel Nederland staat op z'n kop, nú die single uitbrengen!", vertelt Glennis vrijdag in dagblad Metro. Maar de platenmaatschappij was niet meteen enthousiast en wilde het rustig aan doen. "Ik dacht: dit gaat me niet weer door m'n neus geboord worden. Er was zoveel vraag naar Afscheid."

Uiteindelijk werd besloten de live-versie uit de uitzending op single uit te brengen. "Alle radiostations vroegen om het nummer. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb twintig jaar moeten leuren om m'n cd's gedraaid te krijgen. Eindelijk ben ik er."

De single, een cover van Volumia!, bereikte enkele weken geleden de eerste plaats in de Single Top 100. Vrijdag wordt Glennis' nieuwste album One Night Only uitgebracht.