Gijs Staverman: ‘Men vindt mij nooit echt fantastisch’

28 juli 2016, door Otto de Vries

Gijs Staverman denkt dat hij het al zo enorm lang uithoudt op de radio, omdat de luisteraar zich niet aan hem stoort. Dat vertelt de radio-dj vandaag in De Telegraaf. Zijn landelijke radiocarrière begon in 1991 bij Veronica, dat in 2002 werd omgedoopt tot Yorin FM. In 2006 stapte hij over naar Qmusic en sinds 2014 zit hij op Radio 2. “Ik speel geen rol, ik hoef niets op te houden. Mensen vinden mij nooit echt fantastisch, maar ook nooit echt vervelend. Ik glip er altijd een beetje doorheen.

Staverman heeft naar eigen zeggen een groot talent voor ‘laveren’. “Ik kan als geen ander mensen op een geweldige manier de dag doorhelpen.

Al 25 jaar maakt hij radio. “Natuurlijk heb ik ook periodes gekend waarin ik geen zin meer had en me zelfs afvroeg of ik wel verder wilde met radio. Tijden waarin ik het allemaal niks vond en steeds dezelfde muziek moest draaien.

Nu hij de lunchshow van Radio 2 presenteert, is Staverman alles behalve pessimistisch. “Bij Radio 2 heb ik het zo ongelooflijk naar mijn zin. Niet normaal. Ik ben hier zo geland. Al heb ik het bij Veronica, RTL en Q ook ontzettend leuk gehad.

In het verleden heeft Staverman ook tv-programma’s gepresenteerd, waaronder Boobytrap. Een tv-carrière ziet hij niet meer zitten.

Bron Media Courant.