Gerard Joling ziet X Factor wel zitten

20 augustus 2012, door trendwerk

SBS 6-presentator Gerard Joling ziet een plek in de jury van het RTL 4-programma X Factor wel zitten. Dat vertelt de entertainer aan Novum Nieuws. De suggestie werd gedaan door Gordon, die nu jurylid is, maar solliciteert naar de presentatie van de show. “Ik vind het leuk“, zegt Joling nu. “Je hebt een soort rust als jurylid. Het juryschap zou enig zijn. Ik heb al zo veel dingen gedaan en als het bij me past en de gelegenheid zou zich voordoen, nou ja, waarom niet?“ 

Joling riep eerder dat hij het genre talentenjachten zat is, maar komt daar nu op terug. “Ze deden het bij SBS soms een halfjaar, dan is het lolletje er toch wel een beetje vanaf. Ik ging ook gelijk weer door met de volgende, Move Like Michael Jackson of Popstars. Dat was ook wel heel veel achter elkaar, vijf jaar lang.

De zanger kan aan de slag gaan voor RTL 4, omdat hij op projectbasis werkt voor SBS 6. “Het probleem is alleen dat ik nu weer mijn programma’s bij SBS ga maken, dus ik weet helemaal niet hoe het gaat lopen. In principe ligt mijn hart toch wel bij SBS 6.

Martijn Krabbé en Wendy van Dijk stoppen met de presentatie van X Factor, omdat ze te druk zijn.