Gerard Joling slaat terug naar zangcoach Labeij

22 mei 2012, door trendwerk

(Novum) – Gerard Joling legt de kritiek die zangcoach Babette Labeij uitte op De Toppers niet zomaar naast zich neer. De zanger noemt Labeij, die zangers bijstaat in talentenjachten als X Factor, een 'rot appeltje'.

Labeij uitte afgelopen weekeinde haar frustraties over de zangkunsten van Jeroen van der Boom, René Froger en Gerard Joling, die drie dagen de Amsterdam Arena vulden met hun Toppers-concerten. "Ik moet bekennen, ik heb me gisteravond prima vermaakt", twitterde Labeij zaterdag. "Was wel veel drank voor nodig. Wat zingen die mannen slecht."

De zangcoach liet eerder weten alleen naar de show te gaan omdat Paul Turner, die meedeed aan The Voice of Holland, een gastoptreden gaf. "Zij is coach van Paul Turner, deze vond zij top en dat mag", reageert Joling op zijn website. "Maar wie is Babette Labeij? Een coach die zelf ooit een gooi deed naar het grote succes, maar hierin mislukte."

Ook deelt hij nog een sneer uit naar Turner, over wie hij eerder zijn ongenoegen uitte. "Blij dat ze heel positief over Paul Turner was, wij ook! Paul danst inderdaad heel goed", aldus Joling. "En over het zingen praten we dan maar niet."

Joling noemt het jammer dat hij en zijn collega's onderuit worden gehaald. "Sorry, verbeter de wereld en begin bij jezelf." Hij geeft toe dat er misschien artiesten zijn die beter zingen dan hemzelf, Froger of Van der Boom, 'maar die nog geen douchecabine vol krijgen'. "Daar hoor je zelf waarschijnlijk ook bij", schrijft de zanger naar Labeij. "Zielig en triest, voor de rest wens ik je alle goeds en succes met je karakter."