Gerard Joling had hoge kijkcijfers nooit verwacht

5 september 2012, door trendwerk

Gerard Joling had nooit verwacht dat Sterren Springen op Zaterdag zo veel kijkers zou trekken. Dat zegt de tv-ster aan RTL Boulevard. Zijn tv-show is de grote winnaar op zaterdag, met vorige week 1,6 miljoen kijkers. “Als ik heel eerlijk ben had ik absoluut niet verwacht dat het zo’n groot succes zou worden. Daar ben ik heel eerlijk in. Als we tussen de 500 en 600 duizend kijkers zouden hebben waren we al blij geweest, omdat je op een moment bij die zender dacht: kan het nog erger?

Sterren Springen bewijst dat SBS 6 nog een groot publiek kan bereiken. “Uiteindelijk ging de wind de andere kant op staan en daar zijn we heel blij mee. We zijn van 1,3 miljoen naar 1,6 miljoen kijkers gegaan, dus we zijn ontzettend blij.”

Dinsdag werd duidelijk dat kandidate Melody Klaver de show moet verlaten, vanwege een gebroken neus. “Ze was druk aan het trainen en uiteraard wil je promotie maken in de show en het steeds beter doen. Uiteindelijk heeft ze haar knie te ver opgetrokken, waardoor het tegen haar neus stootte. Dat brak en dat is natuurlijk een enorm waardeloos iets.

Of er vervanging wordt geregeld voor de halve finale op zaterdag, weet Joling niet. “Er wordt op dit moment overlegd of er een vervanger komt of dat we het hierbij laten. We hadden al een wildcard gegeven aan Jody Bernal, dus ik weet niet wat Eyeworks of SBS 6 beslissen. Misschien willen ze er een nieuwe actrice bij. Ik heb geen idee.”

Ik wens haar natuurlijk vooral het allerbeste en beterschap“, besluit hij.