George Baker krijgt oeuvreprijs

21 september 2011, door trendwerk

(Novum) – George Baker wordt geëerd met de Troskompas Oeuvre Award. De 66-jarige zanger mag de prijs volgende week donderdag in ontvangst nemen tijdens de Buma NL Awards.

De Troskompas Oeuvre Award werd vorig jaar geïntroduceerd. Elk jaar gaat hij naar een artiest, groep, componist, tekstdichter of producer die gedurende vele jaren grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van het Nederlandse lied. De eerste ontvanger van de prijs was Peter Koelewijn.

George Baker, die werd geboren als Hans Bouwens, werd dertig jaar geleden wereldwijd bekend met de hit Una Paloma Blanca. In 2005 werd een remix van dit liedje opgenomen, waarna het opnieuw in de hitlijsten belandde. Het nummer Little Green Bag was te horen in de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. Tom Jones scoorde een hit toen hij een cover uitbracht van dit nummer.

De Buma NL Awards worden 29 september uitgereikt. De show wordt live uitgezonden via de digitale zender Sterren24. Een samenvatting is zaterdag 8 oktober te zien op Nederland 1.